Siirry sisältöön
220,00 € / 3 h

Levanevan laaja suoalue henkii erämaista tunnelmaa, jossa viihtyy kesäisin rikas linnusto. Rikkaimmillaan linnusto on tekojärven tuntumassa sijaitsevan lintutornin edustalla. Vallan toisenlaisiin tunnelmiin laskeudutaan Särkisen kuivatun järven tuntumassa ja vanhan asuinpaikan pihaniityllä.

Levanevan pitkoksilla nautitaan luonnosta ja sen tunnelmista, äänistä ja tuoksuista. Levanevalla on helppo hengähtää hetki katsellen suomaisemaa näkötornin korkeuksista. Maankamaralla voidaan istua kaikessa rauhassa ja tuijotella liekkien leikkiä nuotiossa. Levanevan avaralla taivaalla pilvien muodot ja taivaankannen ilmiöiden näyttävyys korostuvat.

Pitkoksilla liikkuminen voi vaatia hieman tarkkaavaisuutta, mutta puisella polulla ylittyvät turvallisesti hieman märemmätkin kohdat. Suokukat, kihokit ja muut kesäkasvit löytyvät mukavasti pitkosten tuntumasta. Syksyn ensi pakkasilla pitkosten vierestä voi löytää kirpeitä karpaloita - vaikka voi karpaloita löytää maistettavaksi vielä keväälläkin.

Levanevan Maalarinmaan näkötornin ympäristössä tai Särkisen pihapiirissä on helppo tehdä leppoisa luontoretki, jossa luonnosta nauttiminen on pääasia.

Enemmän liikuntaa kaipaaville voidaan suunnitella pitempi retki altaan reunalta Särkiseen tai vielä kauemmas. Levanevan reitit ovat osa Kurjen kierrosta, jossa on eritasoisia polkuja noin 50 km. Kurjen kierros kuljettaa Laihian Rajavuorelta Levanevan kautta Pässilän kallioille ja Ilmajoen Kalaisjärvelle asti.

Levaneva tarjoaa hienoja elämyksiä varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn, eikä maisemia tarvitse unohtaa talvellakaan. Aikaisin kevätaamulla tai myöhään kesäyöllä luonto näyttäytyy eri valossa kuin keskipäivän retkellä.

Vahvimmat luontoelämykset löytyvät retkeilemällä kiireettömästi ajan kanssa. Tunnelmaan sopii hyvin nuotiolla nautitut retkikahvit.

  • Taikapolku Levanevan pitkoksilla - Pitkät pitkosreitit antavat mahdollisuuden sukeltaa nevojen ja aapojen tunnelmaan Taikapolun retkellä.
  • Taikapolku Levanevan pitkoksilla - Levanevan suokasvillisuus tarjoaa paljon hienoja yksityiskohtia ja maukkaita makuja Taikapolun retkillä pitkoksille.
  • Taikapolku Levanevan pitkoksilla - Talvi on hiljaista aikaa Levanenvan erämaisissa maisemissa. Pakkassäällä soihin tutustuminen on monin verroin leppoisampaa kuin kesäkuumalla.
  • Taikapolku Levanevan pitkoksilla - Levanevan näkötornista aukeaa näky Leva- ja Kuuttonevan laajalla suoaukealle. Hienolla kelillä maisemaa ja sen yllä eläviä pilviä sekä valon ja varjojen vaihtelua jaksaa seurata pitkään.
  • Taikapolku Levanevan pitkoksilla - Levanevan pitkoksilla voidaan pysähtyä nauttimaan myös nuotion antimista ja retkikahvista.
  • Taikapolku Levanevan pitkoksilla - Pitkoksilla on helppo kävellä vaikka Särkisten maisemiin. Taikapolun retkillä pitkoksilla voidaan kävellä pitempin lenkki.
  • Taikapolku Levanevan pitkoksilla - Särkisen vanhassa pihapiirissä on hyvä tilaisuus pohtia elämän eväitä suoerämaan laidalla. Koko perheen retkiä Särkisen pihaniityille voidaan elävöittää vaikka ottamalla omat keppihevoset mukaan.
  • Taikapolku Levanevan pitkoksilla - Levanevan suomaisemaa elävöittävät metsäsaarekkeet, joista löytyy myös vanhoja mäntyjä.