Go to content
35,00 € / 3 h
Price includes 1 person.

Lauhanvuoren kansallispuiston lähteet ja lähdepurot elävöittävät talvista luontoa. Retkellä tutustutaan Lauhanvuoren soihin ja lähdepitoisiin vesiin lumikengillä liikkuen. Maan alta kumpuva pohjavesi pitää lähdealtaat ja puro sulina kovemmillakin pakkasilla. Virtaava vesi ja talvinen luonto muodostavat kiehtovan kokonaisuuden.

Retkellä liikutaan lumikengillä talvisessa luonnossa ja tutkitaan matkan varrelle osuvia suomaisemia, lähteitä ja lähdepuroja. Noin kolmen kilometrin kävely liikkuu varsin tasaisessa ja helppokulkuisessa maastossa. Retki sopii normaalin kävelykunnon omaaville. 

Retken lomassa nautitaan retkikahvit makean lisukkeen kanssa puron solinasta nauttien.

Retken hinta sisältää opastuksen, maastoon sopivat lumikengät ja sauvat sekä retkikahvit. Ohjatun retken jälkeen on mahdollista jatkaa lumikenkäilyä omaan tahtiin iltapäivän lumilla.

Varustaudu retkelle kelin mukaisin eli riittävän lämpimin varustein. Luonnossa on helppo säilyttää turvallinen etäisyys muihin osallistujiin, mutta suojavarusteita voi käyttää tarpeen mukaan.

Tarkemmat ohjeet lähetetään osallistujille viimeistään retkeä edeltävänä päivänä.

Mikäli Takuulähtö ei sovi aikatauluusi tai haluat tehdä vastaavan retken omalla ryhmälläsi, niin ota yhteyttä Taikapolkuun.

  • Taikapolku talvisilla lähdepuroilla - Lumikenkäretki talvisille puroille voi tarjoaa virtaavan veden solinaa talven keskellä.
  • Taikapolku Lauhanvuoren kansallispuiston talvessa - Lumikengillä on helppo liikkua, vaikka niistä ei olisi aiempaa kokemusta. Lumikengät muuttavat kävelytyyliä yllättävän vähän.
  • Lauhanvuoren maisemia lumikengillä - Lauhanvuoren kansallispuiston monipuoliset maisemat tarjoavat paljon tutkittavaa talvella. Suot, metsät, lähteet ja erilaiset purot ovat Lauhanvuoren talvea. Lauhanvuorella voi tehdä myös pidempiä retkiä lumikengillä.
  • Lauhanvuoren puroluonto - Lumikenkäretki Lauhanvuoren latvapurojen varteen tuo korviin virtaavan veden solinaa.