Siirry sisältöön
35,00 € / 3 h
Hinta sisältää 1 henkilön.

Lauhanvuoren kansallispuisto tarjoaa talvista luontoa parhaimmillaan. Retkellä tutustutaan Lauhanvuoren metsiin ja rinteisiin lumikengillä liikkuen. Näkötornin ympäristössä maasto on sopivan vaihtelevaa monipuoliseen liikkumiseen.

Retkellä liikutaan lumikengillä talvisessa luonnossa ja nautitaan tunnelmasta. Samalla voidaan tutustua luonnon yksityiskohtiin. Noin kolmen kilometrin matkan varrella on maaston vaihtelua mutta pääosin helppokulkuista maastoa. Retki sopii normaalin kävelykunnon omaaville. 

Retken lomassa nautitaan nokipannukahvit makean lisukkeen kanssa.

Retken hinta sisältää opastuksen, maastoon sopivat lumikengät ja sauvat sekä retkikahvit.

Varustaudu retkelle kelin mukaisin eli riittävän lämpimin varustein. Luonnossa on helppo säilyttää turvallinen etäisyys muihin osallistujiin, mutta suojavarusteita voi käyttää tarpeen mukaan.

Tarkemmat ohjeet lähetetään osallistujille viimeistään retkeä edeltävänä päivänä. Lähtöpaikka on Lauhanvuoren kansallispuiston näkötornilla.

  • Lauhanvuoren kiintopisteitä - Lauhanvuoren näkötornin ympäristön rinteillä on mukavia kiintopisteitä lumikenkäretken tavoitteiksi.
  • Taikapolku Lauhanvuoren kansallispuiston talvessa - Lumikengillä on helppo liikkua, vaikka niistä ei olisi aiempaa kokemusta. Lumikengät muuttavat kävelytyyliä yllättävän vähän.
  • Lauhanvuoren kankailta suon laidoille - Lauhanvuoren kansallispuiston mäntykankaat muuttuvat alempana soiksi. Talvella jäisillä soilla on helppo liikkua lumikengillä.
  • Taikapolku vie lumille - Lumikengillä voi tehdä pidemmänkin retken. Luonnosta nauttimisen sijaan retkelle voi ottaa myös liikunnallisemman otteen. Takuulähdössä lumikengillä liikutaan nautiskellen.