Siirry sisältöön
Lauhantupa, Metsähallituksen vuokratupa
Alkaen 66,00 € / vrk
Valitse päivämäärä nähdäksesi tarkan hinnoittelun.

Kauppias

Lauhatuotanto Oyinfo@lauha.fi040 825 8751Y-tunnus:1560741-1Kauppiaan ehdot

Lauhan vuokratupa sijaitsee Lauhanvuoren kansallispuiston sisällä kaunillaa mäntykankaalla. Tuvan vuokraus on mahdollista ainoastaan verkkokaupan kautta.

Lauhantupa

Alueella on kaksi majoitusrakennusta. Kahden henkilön tupa (n. 15 m2), jossa on kamiinalämmitys ja alkeellinen astiasto. Toisessa tuvassa on neljä vuodetta (n. 18m2). Tässä tuvassa ei ole mitään lämmitystä ja soveltuu käyttöön vain lämpimänä aikana. Nämä molemmat kuuluvat vuokraan samoin kuin puulämmitteinen erillinen saunarakennus.

Lauhan tuvan saavutettavauus

 • Kantatieltä 44:ltä (Sastamala-Kauhajoki) käännytään Muurahaisen kylän kohdalta länteen Lauhavuorentielle (tie 17019). Lauhavuorentietä ajetaan noin 3,6 km, jonka jälkeen käännytään pohjoiseen Selkätie-nimiselle pikkutielle, ajetaan noin 1 kilometri, käännytään risteyksestä vasemmalle Metsänvartijantielle. Tiellä on puomi, johon vuokralaiset saavat avaimen. Puomin jälkeen ajetaan vielä noin 700 metriä tuvalle. Puomi on oltava aina lukittuna.

Julkiset kulkuneuvot

 • Linja-autojen reitit ja aikataulut ovat Lauhan vuokratuvalle pyrkivälle haasteelliset. Lähin linja-autopysäkki on Muurahainen (Kauhajoki).

Hinta

 • 66 € / vrk, Varausvuorokausi klo 14 - 12, juhannus to-su 250 € (sis. alv. 10 %) Vuokraus hoidetaan ainoastaan verkkokauppamyyntinä (https://kauppatori.lauha.fi/). Varaus suoritetaan maksamalla koko summa  verkkokaupassa. Varaus on sitova.

Avaimet

 • Avainta noudettaessa asiakkaan on esitettävä tosite tuvan vuokran suorittamisesta. Avain palautetaan samaan paikkaan, josta se on haettu. Avaimia ei lähetetä postitse.

 • Avaimet voi noutaa kahdesta eri paikasta:

  • Hotelli ravintola Honkahovista sen aukioloaikoina. Osoitteesta Pohjanmaantie 2184, 38950 HONKAJOKI.

  • Lauhansarven luontomatkailukeskuksesta sen aukioloaikoina. Osoitteesta Lauhanvuorentie 490, 64900 ISOJOKI

  • Mikäli saavutte niin ettei aukioloajat mitenkään sovi kumpaankaan noutopaikkaan, niin asiasta voi soittaa 2 arkipäivää ennen saapumista ja sopia muun ajan.

 • Avainten toimitus Lauhantuvalle tai oven/puomin avaus hukkuneen tai sisään unohtuneen avaimen johdosta on maksullista toimintaa. Hinta  virka-aikaan 80 e / kerta ja öisin sekä pyhäpäivinä hinta 150 e. Tämän hoitaa yksityinen huoltopalvelu p. 040 825 8751. Palvelua saattaa joutua odottamaan,

Huomautukset

 • Tupaan johtavalla tiellä on puomi, joka tulee pitää aina lukittuna.

 • Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä.

 • Ei sovellu liikuntaesteisille.

 • Tuvassa ei ole sähköä.

 • Tuvan pihapiirissä sijaitseva käymälä sekä pysäköintipaikan vieressä oleva parilaavu ja polttopuuvaja ovat jokamieskäytössä.

 • Tuvan pihaan ei saa pystyttää telttoja tms majoitteita eikä pysäköidä asutovaunuja tai -autoja.

Huollosta vastaava

 • Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut. Lisätietoja Metsähallituksen asiakaspalvelu: sisasuomi(at)metsa.fi, puh. 0206 39 5270.

Muuta huomoitavaa:

 • Ethän pese käsiä tai astioita tupien juomavesiämpäreissä tai vedenottopaikoissa. Ethän myöskään täytä juomapulloasi suoraan juomavesiämpärin päällä.

 • Tuvissa on palovaroittimet, mutta suosittelemme ottamaan 9 V pariston ja/tai oman matkapalovaroittimen mukaan.

 • Tuvassa ei suoriteta siivousta asaikkaiden käyntien välissä. Ensiarvoisen tärkeää on jättää kaikki paikat erinomaiseen kuntoon pois lähtiessä. Siivous on kokonaan itseohjautuvaa.

 •  Tuvan pihaan ja lähiympäristöön ei saa pystyttää telttoja, laavuja tms majoitteita.

Myyntipalvelu

 • Lauhantuvan myyntipalvelun hoitaa Lauhatuotanto OY, Y-1560741-1, Lauhanvuorentie 490, 64900 ISOJOKI. info (@) lauha.fi

Ohjeita metsähallituksen vuokratupien käyttäjille Metsähallituksen ohjeistus löytyy täältä

Lähestymis ja karttatiedot Metsähallituksen sivut löytyvät täältä

Varausehdot

 

1. Soveltuminen

Näitä varausehtoja sovelletaan asiakkaan (vuokralaisena) ja Metsähallituksen (vuokranantajana) väliseen sopimussuhteeseen Lauhan vuokratupaan.

Varausehdot astuvat voimaan heti varauksen tekohetkellä ja niitä sovelletaan asiakkaan ja palveluntarjoajan väliseen sopimussuhteeseen.

 

2. Hyväksyminen

Tekemällä varauksen asiakas vakuuttaa tutustuneensa näihin varausehtoihin ja hyväksyy nämä varausehdot.

 

3. Varaaminen 

Varauksen voi tehdä Lauhan kauppatori verkkokaupassa.. Asiakkaan on oltava täysi-ikäinen. Asiakkaan tekemä varaus on sitova.

 

4. Maksu ja maksuehdot

Koko varaus maksetaan kerralla varausta tehdessä.Maksamisen jälkeen saat tiedon sähköpostiin avaimesta sekä muuta tarpeellista tietoa. 

Hinnat sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron. Oikeus hinnanmuutoksiin pidätetään.

 

5. Muutokset

Muutos varaukseen on tehtävä joko kirjallisesti (kirje, sähköposti) tai soittamalla myyjälle aukioloaikana. Mikäli alkuperäistä varausta muutetaan jälkikäteen millään tavalla, Myyjällä on oikeus periä tästä aiheutuvina muutoskuluna 20 €/muutoskerta (sis. alv.).

6. Peruutukset

Peruutus on tehtävä joko kirjallisesti (kirje, sähköposti) tai soittamalla asiakaspalvelupisteeseen sen aukioloaikana. Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto peruutuksesta on tullut . Sähköpostilla tapahtunut peruminen katsotaan saapuneeksi silloin, kun se on käytettävissä asiakaspalvelupisteen aukioloaikana vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä siten, että viestiä voidaan käsitellä. Jos sähköinen viesti on saapunut aukioloajan jälkeen, katsotaan peruutus saapuneeksi seuraavana aukiolopäivänä.

 

Mikäli varaus peruutetaan ennen varausajan alkamista asiakkaan tai hänen läheisensä äkillisen sairauden, tapaturman tai kuolemantapauksen johdosta, asiakkaalla on oikeus saada takaisin maksamansa varausmaksu kokonaisuudessaan vähennettynä toimistokuluilla (20 €, sis. alv.). Sairauden ja tapaturman kohdalla myyjälle on lähetettävä lääkärintodistus. Mikäli edellä mainituista syistä johtuva peruutus tapahtuu varausaikana, varausmaksua ei makseta takaisin. 

Mikäli asiakas peruuttaa varauksensa vähintään 60 vrk ennen varauksen alkua, on peruutus maksuton ja asiakkaalla on oikeus saada takaisin maksamansa varausmaksu kokonaisuudessaan vähennettynä toimistokuluilla (20 €, sis. alv). Mikäli asiakas peruuttaa varauksensa alle 60 vrk, mutta yli 14 vrk ennen varauksen alkua, pidätetään peruutuskuluina 30 % varauksen arvosta, mutta vähintään 20 € (sis. alv.). Mikäli asiakas peruuttaa varauksensa, kun varauksen alkuun on 14 vrk tai alle, mutta vähintään 48 tuntia, pidätetään 50 % varauksen hinnasta, mutta vähintään 20 € (sis. alv.). Mikäli asiakas peruuttaa varauksen, kun varauksen alkuun on alle 48 tuntia, peritään koko varauksen hinta.

 

7. Metsähallituksen / myyjän oikeus peruuttaa varaus

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), voi Metsähallitus / myyjä perua varauksen. Tällöin asiakas saa maksamansa varausmaksun takaisin kokonaisuudessaan. Irtisanotusta varaussopimuksesta asiakkaalle mahdollisesti syntyneitä muita kuluja ei kuitenkaan korvata.

Metsähallitus pidättää oikeuden peruuttaa asiakkaan varaus, jos kyseinen asiakas ei ole aikaisemmissa vuokrakohteiden varauksissa noudattanut vuokrakohteissa oleskelusta annettuja ohjeita tai jos kyseinen asiakas on muutoin toiminut vastoin vuokrakohteiden käyttöä koskevaa sopimusta.
 

8. Avaimet

Asiakas noutaa avaimen maksukuittia vastaan avainten hakupaikasta. Asiakas palauttaa varaamansa tuvan avaimen välittömästi varauksen päätyttyä, saamiensa ohjeiden mukaisesti. Avaimen palauttamatta jättämisestä peritään sadan (150) euron (sis. alv) maksu. Maksun jälkeen asiakkaan sähköpostiin tulee tiedot avaimesta.

 

9. Oleskelu kohteessa

Asiakkaalla on varausaikana käyttöoikeus varaamansa tuvan ja saunan varustukseen sekä varauksensa mukaisiin petipaikkoihin tai käyttöoikeus varaamansa muuhun tilaan. Asiakkaalla tulee olla mukanaan maksukuitti ja tupavarausvahvistus, joilla hän voi osoittaa varauksensa ja sen maksamisen. Asiakkaan tulee varautua näyttämään varausvahvistus ja maksukuitti Metsähallituksen henkilökunnalle, myyjälle tai valvontaviranomaisille. 

 Asiakas vastaa omalta tuvan ja sen pihapiirin siisteydestä. Tupakointi ja häiritsevä alkoholinkäyttö vuokrakohteissa on kielletty.

 

11. Vahinkojen korvaukset

Asiakas on velvollinen korvaamaan Metsähallitukselle vahingon, jonka hän on aiheuttanut tuvalle tai tilalle, sen irtaimistolle tai tuvan pihapiirille sekä vahingon, joka Metsähallitukselle aiheutuu muun retkeilijän kärsimästä vahingosta tai palvelun käytön estymisestä.

 

12. Erimielisyydet ja niiden ratkaiseminen

Mahdolliset valitukset on aina tehtävä viivytyksettä suoraan Metsähallitukselle. Mikäli tämä ei ole mahdollista tai asiaan ei saada tyydyttävää ratkaisua tai siihen liittyy korvausvaatimus, tulee valitus lähettää kuukauden kuluessa varauksen päättymisestä kirjallisesti osoitteeseen: Metsähallitus, Asiakaspalaute, PL 94, 01301 Vantaa. Metsähallitus varaa palautteiden käsittelyyn kuukauden käsittelyajan. 

Sopimusta koskevat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan osapuolten välisin neuvotteluin. Jos asiakas ja Metsähallitus eivät pääse yhteisymmärrykseen, asiakas voi saattaa riita-asian kuluttajavalituslautakunnan käsiteltäväksi. 

Viime kädessä sopimukseen kohdistuvat erimielisyydet ratkaistaan Vantaan käräjäoikeudessa.

 

13. Muuta huomioitavaa

Lauhan Tuvan henkilömäärä on kaksi henkilöä. Kesällä on käytössä lisäksi neljän henkilön huone jossa ei ole lämmitystä. . Metsähallitus tai myyjä ei ole velvollinen korvaamaan luonnonolosuhteista, kuten hyönteisistä, myyristä ja hiiristä tai odottamattomista säänvaihteluista asiakkaalle mahdollisesti aiheutuvaa haittaa tai kuluja.