Siirry sisältöön
220,00 € / 3 h

Lauhan klassikko esittelee kansallispuiston keskeiset nähtävyydet. Klassikko kuljettaa Lauhanvuoren laelta Kivijadalle, jolloin matkaa kertyy noin seitsemän kilometriä. Matkan varrella tutustutaan Kivijataan, Spitaalijärveen, näkötornista avautuviin maisemiin sekä maan uumenista pulppuavaan lähteeseen ja lähdepuroihin.

Reitin aikana tutustutaan Lauhanvuoren luontoon, historiaan ja tarinoihin.

Lauhan klassikko on parhaimmillaan keväästä myöhäissyksyyn. Normaalin päiväretken lisäksi reitille voi lähteä kesäöisin tai syysiltojen pimeydessä.

Lauhanvuorella retkeillään myös talvella. Vähäinen lumikerros ei estä reitillä liikkumista, mutta talvella suositellaan lumikenkäretkiä.

Vuodenaikojen vaihtuminen tuo maisemaan omat elementtinsä. Esimerkiksi syyspuolella voidaan maistaa luonnon antimia.

Matkaa kertyy viidestä seitsemään kilometriä, johon on hyvä varata aikaa kolmesta neljään tuntia. Lauhan klassikosta on mahdollista valita myös viiden kilometrin mittainen lyhyempi versio Spitaalijärveltä Kivijadalle.

Lauhan klassikolla voi nauttia kahvit tai vahvempaa purtavaa Spitaalijärvellä.

Kyseessä on janareitti eli lähtöpisteeseen paluuseen tarvitaan kuljetus.

Lauhanvuorella on useita muitakin retkivaihtoehtoja. Lisäksi voimme muokata juuri sinun ryhmäsi näköisen retken. Kerro toiveesi ja kysy tarkemmin.

  • Taikapolku Lauhanvuoren luomilla - Lauhan klassikko kulkee Lauhanvuoren kansallispuiston lähdepuron maisemissa.
  • Taikapolku retkinuotio ja nokipannukahvit - Lauhan klassikolla on aikaa pysähtyä nuotiolle nauttimaan nokipannukahvit tai paistamaan makkaraa.
  • Taikapolku Lauhanvuoren kansallispuiston mäntykankailla - Taikapolun Lauhan klassikko tutustuttaa kansallispuiston mäntykankaiden maisemiin, jotka vievät ajatukset helposti pohjoiseen eli Lapin tunnelmiin. Lauhanvuoren näkötornista avautuvat näkymät laajoihin metsämaisemiin.
  • Taikapolku Lauhanvuoren soilla - Taikapolun Lauhan klassikko esittelee hienoja näytteitä Lauhanvuoren kansallispuiston monipuolisista soista.