Siirry sisältöön
Lauhanvuori lumikengillä
10,00 €
250,00 € / 3 h

Varauskalenteri on alustava ja tarkentuu lumitilanteen mukaan.

Lauhanvuoren kansallispuistosta talvi löytyy ympäröiviä maisemia helpommin. Lumikengät avaavat talvisen luonnon uudella tavalla - tutustut luonnon yksityiskohtiin ja aistit talvisen luonnon tunnelmaa.

Lauhanvuoren lakialueen rinteet tuovat maisemaan vaihtelua, mutta lumikengillä liikkuminen on maastossa helppoa. Vanhan metsäkämpän sijoilla eläydytään menneiden aikojen tunnelmaan. Täysin erilainen tunnelma avautuu talvisen metsän keskellä pulppuavilla lähteillä ja lähdepuroilla, joissa voi aistia lupauksen lähestyvästä keväästä jopa vahvimman talven keskellä.

Lumikengillä on helppo liikkua myös Lauhanvuoren talvisilla soilla, jotka yllättävät ilmeikkyydellään. Talvella auringonlaskusta pääsee nauttimaan jo hyvissä ajoin iltapäivällä.

Lumikengillä nautiskellaan talvisesta metsästä ilman kiirettä - virkistäydytään ja rentoudutaan. Kaikki kävelijät pärjäävät myös lumikengillä, muutaman niksin jälkeen entistä paremmin. Lumikenkäretkellä käveltävän matkan pituus riippuu paljon lumen määrästä ja sen laadusta - sekä retkeläisten innosta.

Talvien lumitilanne vaihtelee paljon, joten lumikenkäretki voidaan toteuttaa olosuhteiden salliessa. Lumitilanne suosii lumikenkäilyä lähinnä tammi-maaliskuussa.

Retkellä pysähdytään hetkeksi nauttimaan nuotion tunnelmasta. Retkikahvi tai vahvemmat eväät varaamalla jaksaa luonnosta nauttia pitemmänkin retken verran.

Retken hinta muodostuu opastuksesta ja ohjauksesta sekä lumikenkien vuokrasta (lumikenkien mukana tulevat myös sauvat).

Lumikenkäretket voidaan toteuttaa myös muissa kohteissa, kysy tarkemmin Taikapolulta.

Jokainen retki suunnitellaan juuri sinun toiveidesi mukaan.