Siirry sisältöön
Kahden kansallispuiston kierros

Kahden kansallispuiston kierros esittelee kansallispuistot monipuolisesti poimien parhaat palat päältä. Kierros voidaan tehdä kokonaan bussilla ja liittää siihen erimittaisia kävelyosuuksia.

Kierrokseen voi liittyä myös perusteellisempi tutustuminen yksittäisiin kohteisiin. Pitemmällä kierroksella kahvi- tai ruokatauko nuotiolla tai sisätiloissa pitää tunnelman korkealla.

Lauhanvuoren ja Kauhanevan kansallispuistot esittelevät monipuolista luonto Etelä-Pohjanmaan ja Satakunnan rajoilla, Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark -alueella.

Kansallispuistojen parhaisiin kohteisiin ehtii käydä  tutustumassa yhdellä retkellä sillä puistojen välinen etäisyys on alle 10 kilometriä.

Kauhanevan suuri suolakeus avautuu kesäaikaan pitkoksilta, jonne saavutaan Pohjankankaan karujen kautta. Lauhanvuoren monipuolinen luonto tarjoaa karuja mäntykankaita, kauas kantavia näköaloja, komeita kivipeltoja ja lähdepuroja. Kauhanevan ja Lauhanvuoren väliin sijoittuva Katikankanjonin maisemat yllättävät erilaisuudellaan.

Jokainen kierros tehdään ryhmän toiveiden ja käytettävissä olevan ajan mukaan - aikaa kierrokseen kannattaa varata 4-10 tuntia ohjelmasta riippuen.

Eväät tai nokipannukahvit voidaan nauttia Katikankanjonin laavulla, Kauhanevalla tai Lauhanvuoren nuotiopaikoilla. Tukevampi ateria tai muu tarjoilu voidaan järjestää myös sisätiloissa esimerkiksi Lauhansarvessa, jossa on majoitusta, saunoja ja monipuolisia palveluita.

Kahden kansallispuiston kierros voidaan järjestää ympäri vuoden, mutta kohteet vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Parhaimmillaan kierros on keväästä syksyyn pahimman kelirikkokauden ulkopuolella.

Kerro toiveenne ja kysy tarjous.