Siirry sisältöön
Lintupaikkojen kierros

Etelä-Pohjanmaan ja Satakunnan rajoilla luonto on vaihtelevaa. Suomenselän karuilta takamailta löytyy erämaisia soita ja laajoja metsiä. Jokilaaksojen viljelykset leviävät alempana lakeuksien laajoiksi peltoaukeiksi. Karut vesistöt vaihtuvat kuivattujen järvien kautta rannikon reheviin merenlahtiin. Saariston tarunhohtoiset kohteet ovat vain lyhyen venematkan takana.

Vuodenaikojen muutos rytmittää lintujen elämää. Kevään kiihkeinä viikkoina hanhipellot, kosteikot ja muuttolinjat tarjoavat paljon nähtävää. Kesän pesimäviikot pitävät linnut kiireisinä kautta maiseman. Syksyn kutsu laittaa lintuja liikkeelle pitkin kesää ja muutto jatkuu pitkälle talven porteille asti.

Jokainen vuodenaika nostaa erilaisia lintupaikkoja ja linturyhmiä, joten lintupaikkojen kierrokselle on yltäkylläisesti mahdollisuuksia.

Taikapolun lintupaikkojen kierrokselle poimitaan ajankohdan parhaat palat päältä. Kierros voidaan tehdä kokonaan bussilla ja liittää siihen erimittaisia retkeilyosuuksia.

Kierrokseen voi liittyä myös perusteellisempi tutustuminen yksittäisiin kohteisiin. Pitemmällä kierroksella kahvi- tai ruokatauko nuotiolla tai sisätiloissa pitää tunnelman korkealla.

Keskeisiä lintupaikkoja ovat esimerkiski Kauhaneva ja muut upeat suokohteet, Kristiinankaupungin ja Kauhajoen keväiset hanhipellot, Närpiö ja Kauhajoen syksyiset kurkipellot, Kristiinankaupungin ja Närpiön kosteikot.

Parhaita lintukohteita ei ehdi käydä läpi yhden päivän aikana, mutta huolellisesti suunnittelemalla päivän matkasta saadaan monipuolinen ja antoisa - juuri teidän toiveiden mukainen.

Jokainen kierros tehdään ryhmän toiveiden ja käytettävissä olevan ajan mukaan - aikaa kierrokseen kannattaa varata 4-10 tuntia ohjelmasta riippuen.

Matkan aikana voidaan nauttia eväät tai nokipannukahvit jollain alueen nuotiopaikoista. Tukevampi ateria tai muu tarjoilu voidaan järjestää myös sisätiloissa. Alueelta löytyy myös erilaista majoitusta, saunoja ja monipuolisia palveluita.

Taikapolun lintupaikkojen kierros voidaan järjestää ympäri vuoden, mutta kohteet vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Kierrokselle on runsaasti vaihtoehtoja on varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Kerro toiveenne ja kysy tarjous.