Siirry sisältöön

Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark leviää kymmeneen kuntaan kolmen maakunnan alueelle. Geoparkin alueella riittää hienoja luontokohteita ja mielenkiintoisia kulttuurikohteita tutkittavaksi vaikka viikoksi.

Taikapolku geoparkin kierros esittelee alueen monipuolisesti poimien parhaat palat päältä. Kierros voidaan tehdä kokonaan bussilla ja liittää siihen erimittaisia kävelyosuuksia.

Kierrokseen voi liittyä myös perusteellisempi tutustuminen yksittäisiin kohteisiin. Pitemmällä kierroksella kahvi- tai ruokatauko nuotiolla tai sisätiloissa pitää tunnelman korkealla.

Geoparkissa keskeisiä luontokohteita ovat Lauhanvuoren ja Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistot. Hämeenkankaan harju, Kaidatvedet, Käskyvuori, Susiluola, Katselmankallio, Haapakeidas ja Huidankeidas tarjoavat hienoja näkymiä, laajoja soita ja paljon mielenkiintoista luontoa.

Kymmeneen kuntaan mahtuu myös paljon kulttuuria ja historiaa, jolla voi täydentää luontoantia.

Geoparkin parhaita kohteita ei ehdi käydä läpi yhden päivän aikana, mutta huolellisesti suunnittelemalla matkasta saadaan monipuolinen ja antoisa - juuri teidän toiveiden mukainen.

Jokainen kierros tehdään ryhmän toiveiden ja käytettävissä olevan ajan mukaan - aikaa kierrokseen kannattaa varata 4-10 tuntia ohjelmasta riippuen.

Matkan aikana voidaan nauttia eväät tai nokipannukahvit jollain alueen nuotiopaikoista. Tukevampi ateria tai muu tarjoilu voidaan järjestää myös sisätiloissa. Alueelta löytyy myös erilaista majoitusta, saunoja ja monipuolisia palveluita.

Taikapolku geoparkin kierros voidaan järjestää ympäri vuoden, mutta kohteet vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Parhaimmillaan kierros on keväästä syksyyn pahimman kelirikkokauden ulkopuolella.

Kerro toiveenne ja kysy tarjous.

  • Geoparkin vesillä - Vedenjakajaseudulla vesistöt ovat pienehköjä mutta kiehtovia.
  • Taikapolku nokipannukahvi - Nuotiolla keitetty kahvi maistuu maukkalta sesongin aineksista tehtyjen herkkujen kera nautittuna.
  • Katikankanjonin kevätvedet - Katikankanjoni tarjoaa hienot näkymät latvavesien luontoon. Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistoon kuuluva kohde sopii hyvin kevyen tai hieman reippaamman kävelyn toteuttamiseen.
  • Nuotiolla hengähdetään ja nautitaan - Kahden kansallispuiston kierroksen lomaan sopii hyvin hetken hegähtäminen nuotiolla. Nuotiolla voidaan paistaa makkaraa, keittää nokipannukahvit tai nauttia muuten päivän annista.
  • Kolmen maakunnan geopark - Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark sijoittuu kolmeen maakuntaan ja kymmeneen kuntaan.