Siirry sisältöön
Kakkorin kivimiesten jäljillä
250,00 € / 3 h

Karijoen Ylikylän peltomaiseman laidalla kohoaa jykevä Iso Kakkori. Kakkorinvuoren laella hallitsevat hienot louhikot ja kalliomuodolmat. Lohkareiden väleihin muodostuvat onkalot, jyrkänteet, kivipellot ja vedenvirtaukset jäljet tarjoavat mielenkiintoisia yksityiskohtia tutkittavaksi.

Kymmeniä metrejä ympäröiviä maisemia korkeammalle nousevalta Kakkorinvuorelta aukeaa näkymä laajan metsämaiseman ylle. Lähempänä sijaitsevat peltomaisemat pilkottavat hieman kalliomännikön läpi.

Kivimiehet kuuluvat Kakkorin historiaan. Ainakin Köykän miehet ovat lohkoneet kallion laelta kiviä rakennustarpeiksi. Kallioilta löytyy monia työmaita, joista osalla työn eteneminen on helppo hahmottaa. Kivien käyttöön voidaan tutustua läheisellä joella, jonne kivistä on rakennettu tukeva silta.

Kakkorin laella on hyvä hengähtää hetkeksi ja kuunnella luonnon ääniä. Aikaisin aamulla tai myöhään illalla paikalle saapuva voi päästä kuulemaan keväistä luontoa parhaimmillaan. Vuodenaikojen vaihtelu tuo Kakkorin maisemiin uusia elementtejä, esimerkiksi talviset maisemat yllättävät hienoudellaan.

Enemmän liikunnallista toimintaa retkelleen haluava voi jatkaa Kakkorin laelta kohti Suksenjärveä ja Parraa - tai Peurajärveä ja Karijoen keskustaa ja edelleen Susiluolaa kohti. Kakkorin ohittaa pitkä Muinaisvuorten reitistöt.

Kakkorin laella on sopiva kävelymatka Kakkorin hiihtomajalta, jolloin on ansainnut retkikahvit kotanuotion ääressä tai kallioportailla.