Siirry sisältöön
Puutalokaupungin luontoon
280,00 € / 4 h

Kristiinankaupunki on Suomen parhaiten säilyneitä puutalokaupunkeja, jonka kaduilla voi aistia menneiden vuosisatojen tunnelmaa.

Vanhan kaupungin kainalossa on monimuotoista luontoa Pohjoislahden ja Tiilitehtaanmäen luonnonsuojelualueilla. Rehevissä rantalehdoissa, synkissä kuusikoissa, laidunmailla ja jokivarressa näkyy myös ihmisen käden jälki. Perinteistä maisemaa ylläpitävät Tiilitehtaanmäellä kesäisin työskentelevät lampaat.

Kristiinankaupungin arvorakennusten kulmilta alkava kierros johdattaa kevyesti kaupungin historiaan. Kierroksen keskeisin elementti muodostuu Tiilitehtaanmäen-Pohjoislahden luontopolusta, jossa tutustutaan vaihtelevaan luontoon ja sen yksityiskohtiin. Reitin varrella pysähdytään lintutornissa, ylitetään joki riippusillan kautta ja istahdetaan hetki nuotiopaikalle. Nuotiopaikalle voi varata myös retkikahvit.

Puutalokaupungin luontoon tehdyn retken jälkeen on helppo jatkaa kaupungin muiden palveluiden pariin.

Kierros on parhaimmillaan keväästä syksyyn, mutta reittiin voi yleensä tutustua myös talvella. Aikaisin kevätaamulla tai myöhään kesäyöllä luonto näyttäytyy eri valossa kuin keskipäivän retkellä.

Kristiinankaupungissa on myös muita hienoja luontokohteita (Pyhävuori, Susiluola, Peruksen Storholmen, Siipyy), joihin järjestetään monenlaisia retkiä.