Siirry sisältöön
220,00 € / 2 h

Muinaisen vuoren kylkeen syntynyt luola herättää ajatukset lentoon. Millaista elämää luola on nähnyt vuosituhansien mittaan, onko luolassa asunut ihmisiä ennen viimeisintä jääkautta? Vastausta etsitään, mutta paikan henkeen voi tutustua retkellä Susiluolalle.

Retkellä perehdytään Susiluolaan ja nykykäsitykseen luolan merkityksestä; myös luolan ympärillä käyty vilkas keskustelu muistetaan. Itse luola on suojattu jatkotutkimusten turvaamiseksi, joten luolan uumeniin emme pääse astumaan. Menneiden aikojen tunnelmaan voimme eläytyä muinaisia taitoja havainnollistavan tehtävän kautta.

Luolan sijaan valloitamme Susiluolan näkötornin ja ihastelemme maisemia - iltaisin sään salliessa nautimme mereen laskevasta auringosta. Susiluolan ympärillä on hienoja mäntykankaita ja monentasoisia reittejä. Susiluolan ympärillä voidaan nauttia metsäluonnon rauhasta tai tai reippaasta luontoliikunnasta.

Susiluolan maisemiin voidaan suunnata ympäri vuoden, talvisin maasto sopii hyvin lumikenkäilyyn. Aikaisin kevätaamulla tai myöhään kesäyöllä luonto näyttäytyy eri valossa kuin keskipäivän retkellä. Syysillan pimeydessä on erityistä tunnelmaa, vaikka sudet eivät ulvoisikaan. Vahvimmat luontoelämykset löytyvät retkeilemällä kiireettömästi ajan kanssa.

Retken tunnelmaan sopii hyvin nuotion kajossa tai näkötornissa nautitut retkikahvit.

Kristiinankaupungissa ja Karijoella on myös muita hienoja luontokohteita, joihin järjestetään monenlaisia retkiä.