Siirry sisältöön
180,00 € / 2 h

Muinaisen vuoren kylkeen syntynyt luola herättää ajatukset lentoon. Millaista elämää luola on nähnyt vuosituhansien mittaan, onko luolassa asunut ihmisiä ennen viimeisintä jääkautta? Vastausta etsitään, mutta paikan henkeen voi tutustua retkellä Susiluolalle.

Retkellä perehdytään Susiluolaan ja nykykäsitykseen luolan merkityksestä; myös luolan ympärillä käyty vilkas keskustelu muistetaan. Itse luola on suojattu jatkotutkimusten turvaamiseksi, joten luolan uumeniin emme pääse astumaan. Menneiden aikojen tunnelmaan voimme eläytyä muinaisia taitoja havainnollistavan tehtävän kautta.

Luolan sijaan valloitamme Susiluolan näkötornin ja ihastelemme maisemia - iltaisin sään salliessa nautimme mereen laskevasta auringosta. Susiluolan ympärillä on hienoja mäntykankaita ja monentasoisia reittejä. Susiluolan ympärillä voidaan nauttia metsäluonnon rauhasta tai tai reippaasta luontoliikunnasta.

Susiluolan maisemiin voidaan suunnata ympäri vuoden, talvisin maasto sopii hyvin lumikenkäilyyn. Aikaisin kevätaamulla tai myöhään kesäyöllä luonto näyttäytyy eri valossa kuin keskipäivän retkellä. Syysillan pimeydessä on erityistä tunnelmaa, vaikka sudet eivät ulvoisikaan. Vahvimmat luontoelämykset löytyvät retkeilemällä kiireettömästi ajan kanssa.

Retken tunnelmaan sopii hyvin nuotion kajossa tai näkötornissa nautitut retkikahvit.

Kristiinankaupungissa ja Karijoella on myös muita hienoja luontokohteita, joihin järjestetään monenlaisia retkiä.

  • Taikapolku Susiluolan varjoissa - Taikapolku vie retkelle Susiluolaan ympävöiviin maisemiin. Syksyllä ruska luo tunnelmaa.
  • Taikapolku Susiluolan varjoissa - Susiluolaan tutustumista on mukava juhlistaa retkikahvilla - nuotion kajossa tai puiden latvojen tasalla näkötornissa.
  • Taikapolku Susiluolan varjoissa - Susiluolan varjoissa mielikuvitus herää lentoon, vaikka itse luolan sisälle ei päästäkään astumaan.
  • Taikapolku Susiluolan varjoissa - Talvella Lumikengät ovat hyvät kulkuvälineet Susiluolan varjoihin.
  • Taikapolku Susiluolan varjoissa - Taikapolku retkellä voidaan nauttia luonnosta monessa muodossa. Susivuoren rinteillä on hyviä mustikkapaikkoja.