Siirry sisältöön
60,00 €
Hinta sisältää 1 henkilön.
Varaa

Pohjoisen kesäyö tarjoaa hillittyä hämärää, vahvoja tuoksuja, raitista ilmaa ja hiljaisuutta.

Kevään kääntyessä kesään aurinko tekee pohjoisella taivaalla yhä pidempiä kierroksia. Keskikesällä hillitty hämärä verhoaa maiseman viittaansa vain hetkeksi, kunnes aurinko palaa jälleen näkyviin. Maisema on herkimmillään ja tunnelma vahvimmillaan hämärän hetkellä.

Pohjoinen luonto elää kiihkeästi keväällä ja kesällä. Pitkät valoisat päivät ja pimeyden puuttuminen korvaavat kesän lyhyyden. Luonto rauhoittuu kesäöisin vain pieneksi hetkeksi. Joko olet kokenut kesäyön tunnelman?

Keväisin ja kesäisin öiden tunnelma on vahva. Hillitty hämärä tarjoaa puitteet, jossa vahvat tuoksut ja tunnelmat korostuvat. Syvimmän yön aikaan laskeutuva hetken hiljaisuus korostuu. Kesäyön keskellä ilma tuntuu erityisen raikkaalta.

Kevään ja kesän öihin kuuluvat erilaiset usvat ja sumut, jotka luovat maisemaan hienoja elementtejä. Kesäöistä taivasta voivat koristaa erilaiset pilvet, kuten kevyet untuvapilvet tai muhkeat ukkospilvet.

Öiseen tunnelmaan voidaan tutustua pysähdellen ja kaikin aistein nauttien tai leppoisasti luontoon tutustuen. Tyyli valitaan ryhmän kiinnostuksen ja tavoitteiden mukaan - jokaiselle ryhmälle sovittaen.

Kevät- ja kesäöiseen luontoon voidaan lähteä seikkailemaan myös kameran kanssa. Kesäyön hämäryys ja sen hillityt sävyt tarjoavat hienot olosuhteet tunnelmallisten kuvien ottamiseen. Luonnon upeat sävyt ovat parhaimmillaan valon määrän ollessa vähäinen.

Yhden retken kesto on noin 3-4 tuntia. Retki sisältää muutaman kilometrin patikoinnin (tyyli ja vaativuus ryhmän toiveen mukaan) ja opastuksen.

Retkeen sisältyy Teemaretken tarjoilut, joissa tutustutaan sesongin ja kohteen mukaisiin makuihin nuotiopaikalla tai muulla kiehtovalla taukopaikalla.

Kuljetuksen retken lähtöpisteeseen ryhmä järjestää itse.

Retki kevät- ja kesäöiseen luontoon järjestetään Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistoissa Kauhanevan pitkoksilla.

Vaihtoehtoisesti retki kesäyöhön voidaan toteuttaa myös muissa lähialueen hienoissa luontokohteissa.

Öiseen metsään tehdyn retken jälkeen on mukava jatkaa nauttimaan levollisista unista vahvan kokemuksen rikkaampana. Kansallispuistojen naapurissa majoitusta löytyy esimerkiksi Lauhansarvesta tai Nummijärven leirintäalueelta.

Hinta sisältää elämyksellistä retken kevät- tai kesäyön hämärässä.
Kesäyön tunnelmaan pääsee parhaiten touko-elokuussa.
Jokainen osallistuja saa halutessaan o0tsalampun.
Ryhmän koko 1-17 henkilöä.

Kysy muista vaihtoehdoista ja retken yksityiskohdista.

Varaus vahvistetaan vuorokauden kuluessa tilauksesta.

  • Taikapolku Kauhanevan kesäyössä - Keskikesällä Kauhanevalla on lähes yötön yö, sillä aurinko katoaa horisontin alle vain hetkeksi.
  • Kesäyön tunnelmaan kuuluvat maut ja tuoksut - Taikapolku vie kesäyön tunnelmaan, johon kuuluvat vahvasti erilaiset tuoksut ja maut.
  • Taikapolku Kauhanevan pitkoksilla - Kauhanevan valoista kesäyöt kätkevät tähdet, mutta kirkas kuu esiintyy myös kesäisellä taivaalla.
  • Taikapolku kesäyön makujen äärellä - Kauhanevan maut voivat löytyä eväsrepusta tai nuotion ääreltä - jokainen retki tarjoaa omat erikoisuutensa.
  • Taikapolku vie Kauhanevan auringonlaskuun - Kauhanevan auringonlasku ja auringonnousu elävät kesäisin lähellä toisiaan. Auringonlaskua joutuu sydänkesällä odottamaan pitkälle iltaan mutta nousee takaisin taivaalle jo muutaman tunnin kuluttua.