Siirry sisältöön
Liukulumikengät vuokraus
Alkaen 30,00 € / 4 h
Valitse päivämäärä nähdäksesi tarkan hinnoittelun.

Liukulumikengät ovat ihastuttaneet monet talvisessa luonnossa liikkujat. Leveiltä ja lyhyiltä suksilta näyttävät liukulumikengät yhdistävät lumikenkien ja suksien ominaisuuksia. Niillä liikutaan valmiiden reittien ulkopuolella esimerkiksi metsissä ja soilla lumikenkiä vaudikkaammin mutta metsäsuksia ketterämmin.

Varaa neljäksi tunniksi (30 e) tai koko päiväksi (40 e, käytössä klo 8.00-23.00 tai erikseen sovitun mukaan).

Useamman päivän varaukset - kysy suoraan taikapolku@gmail.com.

Liukulumikenkiin pidon tuo karvapohja (mohair nousukarva) ja reunoissa olevat teräsvahvikkeet parantavat ohjattavuutta mäkien osuessa kohdalle. Liukulumikenkien vuokra  sisältää myös sauvat.

Tänä talvena vuokrakäytössä on kahdet liukulumikengät.

Vuokrattavat liukulumikengät ovat Suomessa valmistetut OAC Kar 147 UC (pituus 147 cm, leveys 125-110-122 mm, paino n. 3,4 kg).

Liukulumikenkien siteeseen (EA Binding) sopivat lähes kaikki kengät (pituus 24 cm - 38 cm, ei nasta- tai hyvin leveäkärkiset kengät) ja siteiden kiinnittäminen on helppoa.

Liukulumikengät ovat käyttövalmiit, eivätkä tarvitse voitelua. UC-pohjaa voidellaan tarvittaessa neste- tai pasta- pikavoiteella.

Sukset ovat hyvässä kunnossa ja ne tarkistetaan noudon ja palautuksen yhteydessä. Kivet ja kivikot ovat retkellä kierrettäviä kohteita. Rikkoutuneista tai puuttuvista osista tai merkittävistä vaurioista vastaa liukulumikengät käyttöönsä vuokrannut.

Liukulumikengille sopivia retkikohteita Kauhajoen ympäristön ovat esimerkiksi suuret nevat ja metsät (Sikarämäkkä, Mustaisneva, Kaivoneva, Kauhaneva tai Lauhanvuoren kansallispuisto). Mielenkiintoista tutkittavaa löytyy monelta muultakin suunnalta myös lähempää asutusta ja pienemmistä metsistä.

Liukulumikenkien nouto- ja palautuspaikka on Kauhajoen keskustassa. Erikseen sopimalla ja korvausta vastaan päivävuokratut on mahdollista saada lähialueelle esimerkiksi Lauhanvuoren kansallispuistoon.

Nouto ja palautus sovitaan tilauksen jälkeen puhelimitse. Noutopaikalla opastetaan siteiden säätö ja kiinnittäminen. Samalla annetaan vinkit turvalliseen käyttöön ja vinkit ajankohdan parhaista retkimaastoista.

Viime hetken varauksissa (alle 8 tuntia ennen noutoa) soita suoraan 0400 194 370.